ARTIKLER

Om at være psykoterapeut og stemmeunderviser i Coronatid.

Og om at være hjemme hos sig selv.

Hjemme i sig selv.

Som skuespiller, iscenesætter, sanger og psykoterapeut og stemmeunderviser har jeg måtte give slip på det meste af mit arbejde midlertidigt på grund af Corona-epidemien.

Denne vinter har jeg derfor haft mulighed for at skabe et roligt retreat-forløb fra mig selv til mig selv hjemme hos mig selv. Jeg har gennem årene ledet mange retreat- og internatforløb for mange mennesker og også selv været på retreats i ind- og udland. Denne gang var det Corona-epidemien, som gjorde det nødvendigt at blive hjemme og få noget godt ud af at være hjemme.

Et roligt rum og tid til dybere udforskning af kroppens liv, længsler og stemmer. Et rum til selv at gå endnu dybere ind i det arbejde jeg formidler i VoxViva og Skabende Psykoterapi. Jeg har i denne vinter fordybet mig i yoga, åndedrætsarbejde og udforskning af energisystemets- og nervesystemets betydning for vores fysiske og sjælelige balance. Jeg har givet tid til meditation, stemmetræning, skrivning, arbejde med mine natlige drømme og til at være meget ude i naturen.                   

Det er en stor indre glæde virkelig at have tid og rum til at mærke kroppen og at kunne følge kroppens visdom og liv. Danse når kroppen vil danse, hvile når kroppen vil hvile. Synge når kroppen vil synge, være stille, når kroppen vil være stille. Det er også krævende at være med det, som dukker op, når vi giver plads til virkelig at lytte til det, som er i os. Men det er en gave til os selv, når vi tør gå igennem både det mørke og det lyse. Sorgen, smerten, frygten. Længslen, håbet og kaldet.

Rumme os selv, med alt det liv vi indeholder. Det åbner for mere liv. Til os. Fra os. Vi kommer hjem til det vi er. Dybest set. Inderst inde.

Jeg glæder mig til at kunne lytte endnu dybere til dig, som kommer for at få en session med Skabende Psykoterapi. I marts er jeg startet stille og roligt med sessioner med Skabende Psykoterapi i Specularhuset på Trøjborg i Aarhus og i Solhuset i Hjortshøj. Tirsdage og mandage.

Selvfølgelig under gældende Corona-forholdsregler. 

Skriv til teaterviva@gmail.com, hvis du er interesseret i en session.

Se mere om stemmearbejde på  www.voxviva.dk

Forårshilsener fra Katrine